Výstupní transformátor - nové

Výstupní transformátor - nové

NABÍDKA č. 30349
(3384 zobrazení)
Upravit/smazat inzerát


Kliknutím na obrázek se Vám ukáže v původní velikosti !

Kliknutím na obrázek se Vám ukáže v původní velikosti !

Kvalitní univerzální výstupní transformátor pro lampové radiopřijímače a zesilovače.

Výstupní transformátor je jednou z nejdůležitějších součástí každého koncového nf stupně u lampového zařízení - přizpůsobuje vysokou impedanci elektronky k nízkoimpedančnímu reproduktoru.

Bohužel dnes už se tyto transformátory prakticky nevyrábějí a nebo jsou pekelně drahé (i několik tisíc). Přitom je nelze jednoduše nijak nahradit. Někde popisované pokusy s běžnými síťovými transformátorky jako náhradou jsou naprosto k ničemu ! Jedná se vysloveně o nouzové řešení, protože tato trafa jsou konstrukčně zcela jinak dělaná (mají střídavě skládané plechy jádra a tudíž nemají vzduchovou mezeru, důležitou pro správné sycení a dokonalý přenos zvuku) - výsledný zvuk je pak velmi slabý a zkreslený. Výsledek obvykle akorát konstruktéra odradí od dalších pokusů s lampami, protože "to hraje" hůř, než čínský tranzistoráček za stovku z Kauflandu...

Nabízíme vám nový univerzální výstupní transformátor RADIOX Minor VT40, který se hodí zejména pro menší amatérské zesilovače a lampová rádia (cca do 10W sinusového výstupního výkonu) - třeba s levnými elektronkami ECL82, PCL82, PCL86 atd.

Malé rozměry, vzduchová mezera, několik odboček jak primárního tak sekundárního vinutí, díky nimž se dá přizpůsobit téměř jakýkoliv reproduktor či náhlavní sluchátka (4, 8 nebo 16 ohmů) ke koncové elektronce Vašeho postaveného rádia či zesilovače.

Robustní pevná konstrukce s bodovými svary zajišťuje velmi nízké magnetické vibrace a tím pádem i zanedbatelné "bručení" transformátoru.

Nová zakázková výroba, omezené množství.


Cena :299
Vložil :RadioX - 18.09.2015 09:12
Kontakt :info(ZAVINÁČ)radiox(TEČKA)cz
Místo :Vysočina

Dotaz na předmět

Zde můžete napsat prodávajícímu či kupujícímu dotaz, který mu přijde e-mailem (pokud ho zadal). Nezapomeňte do políčka Kdo se ptá zadat nějaký kontakt (mail, nebo telefon), aby Vám mohl odpovědět.

Kdo se ptá :
Dotaz :
Kolik je tři krát dvě (napište číslo) :