Mimořádně zachovalý DOMINANT II , PRODÁNO!

Mimořádně zachovalý DOMINANT II , PRODÁNO!

NABÍDKA č. 301264
(1912 zobrazení)
Upravit/smazat inzerát


Kliknutím na obrázek se Vám ukáže v původní velikosti !

Kliknutím na obrázek se Vám ukáže v původní velikosti !Kliknutím na obrázek se Vám ukáže v původní velikosti !

GRAMORADIO DOMINANT II - Tesla Pardubice n.p., výrobní č.: 5200760, prodáno 26.IV.1953,šestiokruhový superhet s vestavěným gramofonem, napájený ze střídavé sítě.
Vlnové rozsahy: KV: 16,5 - 51,5 m, SV: 187 - 587 m, DV: 720 - 1950 m

Tohle gramorádio mne zaujalo svou mimořádnou zachovalostí a dokumenty které k němu jsou. Rádio má nejenom zachovalou skříň a elektroniku, ale i původní látkový kryt, má i dočasné papírové podložky pod knoflíky, má původní přenoskové raménko a doklady k tomu jak se prováděla výměna hrotu, záruční listy, a pod..
Rádio jsem vyčistil a zprovoznil. Původní přenosková vložka je magnetodynamická s pohyblivou cívkou /nejdražší verze/. Nyní je v původním gramofonovém raménku přenosková vložka DUAL s hrotem /jehlou/ pro 78 otáček. Původní přenoskovou vložku jsem neopravoval, chybí v ní pohyblivá cívka a není ani jasné, jak vypadala. Chvějka v přenosce je i s opotřebovaným hrotem. Původní přenosková vložka vážila několik desítek gramů a je nahrazena vložkou DUAL CDS660. Vlastnosti rádia, které stojí za uvedení - rozestřená /jemné ladění/ pásma na krátkých vlnách a tamtéž stabilita naladění, tři polohy nastavení charakteru reprodukce včetně rozšíření šíře mezifrekvence, vzácně se vyskytující přenoskové raménko.
DOPRAVA - osobní převzetí v Praze Slivenci, nebo po předchozím zaplacení za rádio dovezu ve středočeském kraji zdarma, do ostatních částí Čech a Moravy dovezu za cenu benzinu tj. 400 - 800 Kč.

https://ok1dbm.rajce.idnes.cz/DOMINANT_II


Cena :4900
Vložil :Miloš - 03.04.2019 18:52
Kontakt :ok1dbm(ZAVINÁČ)volny(TEČKA)cz
Místo :Praha

Dotaz na předmět

Zde můžete napsat prodávajícímu či kupujícímu dotaz, který mu přijde e-mailem (pokud ho zadal). Nezapomeňte do políčka Kdo se ptá zadat nějaký kontakt (mail, nebo telefon), aby Vám mohl odpovědět.

Kdo se ptá :
Dotaz :
Kolik je tři krát dvě (napište číslo) :